Wijzigingen personal trainer opleidingen aanbod 2017-2018

door | aug 24, 2017 | Fitness, Mededelingen, Opleidingnieuws

Steeds meer mensen ontdekken het voordeel van een personal trainer en dat betekent dat de markt zich enorm dynamisch ontwikkelt. Als trendsetter in deze branche stemmen we de (voorziene) vraag constant af met ons aanbod. Via dit bericht stellen we je op de hoogte van onze aanpassingen, waaronder de lancering van een nieuwe opleiding: PT Essentials.

 

 

De toegankelijke optie

De Personal Trainer Pro is zonder meer de meest complete en meest intensieve PT-opleiding in Nederland, zo weten de insiders. Deze wordt gevolgd door zeer ervaren trainers die de laatste wetenschappelijke inzichten vertaald willen zien in concrete handvatten of ambitieuze beginnende trainers die het advies van de ‘inner-circle’ hebben gevolgd. Toch is er al langere tijd vraag naar een toegankelijkere optie voor een opleiding tot personal trainer, waarin men in de kortst mogelijke tijd een solide raamwerk geleerd wordt voor persoonlijke fitness- en leefstijlbegeleiding. Met de introductie van de PT Essentials gaan we deze vraag vervullen.

De nieuwe opleiding PT Essentials

De PT Essentials-opleiding verenigt trainen met leefstijlbegeleiding, zodat men start als een allrounder met concrete tools. De trainersvaardigheden zijn inzetbaar voor het verbeteren van gezondheid, het verhogen van het atletisme van serieuze sporters en het shapen van een gewenst fysiek. Daarnaast leert men de zaken rondom de training (leefstijl) zoals stoppen met roken, bewegen in het dagelijks leven, beter slapen, beter eten, etc. aanpakken, zodat men het resultaat optimaliseert. Aangezien het draait om persoonlijk contact vormen de gesprekstechnieken het hart, zodat je de juiste hulpvraag boven water kunt krijgen en waarmee je de veranderingsbereidheid kunt managen. Het is een van de vaardigheden waarin het curriculum zich zo onderscheidt van de rest. De opleiding is weliswaar nieuw, maar de inhoud is al beproefd, omdat de PT Essentials opgebouwd is uit de bestaande modules Functioneel Trainen en de Leefstijlcoach. Deze hebben zich in de praktijk al bewezen en door deze te combineren bieden we een fundament waar men de rest van de carrière op voort kan borduren. In tien contactdagen leren we je het hele proces van intake, evalueren en bijsturen, tot het volbrengen van een goed resultaat. De PT Essentials wordt afgesloten met een praktijkexamen en een diploma.

Wijzigingen opleiding Personal Trainer Pro voor 2018

De Personal Trainer Pro, de grotere broer van de PT Essentials, wordt regelmatig aangepast om actueel te blijven, maar zal vanaf 2018 een drastischere wijziging doormaken. De opleiding die nu bestaat uit de modules Functioneel Voeden, Functioneel Trainen, Functioneel Coachen en de Wereld zal vanaf 2018 een andere samenstelling krijgen. De nieuwe samenstelling is Functioneel Trainen, Leefstijlcoach, Functioneel Bewegen en Functioneel Voeden.

Concreet betekent het dat Functioneel Coachen en de Wereld vervangen worden voor Bewegen en Leefstijlcoach. Het coachen verdiept zich daarmee rondom leefstijl, terwijl het fysiek trainen voor gezondheid, serieuze sporters en shapen wordt uitgebreid met meer ‘bewegen als mens’ en het verhogen van de beweegkwaliteit. Men wordt daardoor een nog completere trainer. Aangezien voeden een steeds belangrijker onderdeel wordt van personal training, wordt deze verder uitgebouwd in 2018. Prijs en duur blijven gelijk. De wijzigingen zullen leiden tot meer leefstijlfocus en een verbreding én verdieping van het fysiek trainen.

De route

De PT Essentials is voor die trainers die in de kortst mogelijke tijd, een compleet en verantwoord aanbod willen leveren die aansluit bij de huidige vraag van de consument. De PT Pro bouwt daarop voort met een verdieping in bewegen en voeden. Men kan geen verkeerde keuze maken, aangezien men na de PT Essentials in een later stadium kan kiezen voor aanvullingen voor voeden en bewegen. Het hangt dus sterk af van de leervoorkeur en de (financiële) mogelijkheden.

Inschrijven nieuwsbrief #35

Schrijf je in voor één of beide nieuwsbrieven

Ontvang periodiek onze meest recente nieuwsberichten over vitaliteit en/of leefstijl. Als het geen waarde (meer) toevoegt dan kun onderaan de nieuwsbrief met een paar klikken uitschrijven.


De comfortable voorsprong
Conclusie
Met de nieuwe PT Essentials voldoen we aan de veelverzochte vraag van een toegankelijkere optie, terwijl de wijzingen van de PT Pro helpen om meer te focussen op datgene waar de markt nu het meeste behoefte aan heeft. De voortdurend veranderende markt vereist dat we flexibel het aanbod aanpassen. Met deze aanpassingen kunnen onze studenten de comfortabele voorsprong behouden die ze nu genieten met onze opleidingen.

Meer relevante artikelen uit deze categorie 'Fitness'

Personal training deel 1: Definitie- en opleidingsniveau

Personal training deel 1: Definitie- en opleidingsniveau

Personal training (PT) is ontstaan in de vorige eeuw, maar het is het laatste decennium als beroep doorgebroken in Nederland. Het wordt door fitnessorganisaties over de hele wereld gezien als één van de belangrijkste aandachtspunten en in Nederland hebben diverse...

Spierhypertrofie deel 4: Meer schade, meer spiergroei?

Spierhypertrofie deel 4: Meer schade, meer spiergroei?

  De zoektocht naar efficiëntere manieren van het bereiken van spierhypertrofie heeft drie mechanismen blootgelegd, namelijk trainingsvolume, metabole stress en spierschade. Wat is de rol van de laatste en is het überhaupt noodzakelijk?Groei zonder schade Om...

De haklanding in perspectief

De haklanding in perspectief

De bekende professor Daniel Lieberman levert met een nieuwe publicatie, aanvullende inzichten in het ontstaan van loopblessures. Hij kan biomechanisch aannemelijk maken, dat een haklanding, het risico op blessures vergroot. Deze overtuiging werd tot nu toe niet...

Dit onderwerp wordt behandeld in de volgende opleidingen:

Recente artikelen (kennisbank) uit overige categorieën:

Summerschool 2024: Groeien doe je in de zomer!

Summerschool 2024: Groeien doe je in de zomer!

  Het hele jaar is het druk met een volle werkweek en een hectisch thuisleven. Toch moet je soms bijtanken en dat kan in de zomervakantie, waar je lekker je rust pakt. Meestal begint het na een paar weken alweer te kriebelen en dan kun je de zaken afhandelen,...

Problemen met en oplossingen voor ACT

Problemen met en oplossingen voor ACT

Dit artikel is integraal overgenomen uit onze nieuwsbrief VisieVitaal (v202301010)Met Acceptance Commitment Therapy (ACT) weet je feitelijk niet wat het doet, je weet niet waarom je het doet, en ook niet of je rapportages kloppen. Er zijn mensen voor minder ontslagen,...

Bestaanszekerheid is onvoldoende

Bestaanszekerheid is onvoldoende

Dit artikel is integraal overgenomen uit onze nieuwsbrief VisieVitaal (v20230919)Het thema bestaanszekerheid lijkt nu het speerpunt te zijn waarmee alle politieke partijen kiezers naar hun winkel willen trekken. Op verzoek van diverse partijen hebben wij eens...

Redactionele noot

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, worden opgeslagen of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

We vernemen graag feedback over onze artikelen, omdat we verantwoording afleggen voor claims belangrijk vinden. Dit artikel is een korte post over actualiteit, een uitgelicht onderzoek of een curiositeit. Het is geen uitputtende verhandeling over het onderwerp, maar het is bedoeld om een punt te maken door het in de context te plaatsen. 

Wil je kennis uitwisselen over vitaliteit, fitness en leefstijl met andere (aspirant)professionals, bezoek dan onze connect community. Reageren op het artikel kan ook op de community, maar dan in de café's waar je lid van kunt worden.

  • Dit is een repost van 15 nov 2011

Geraadpleegde bron(nen)

  • Chivo opleidingen