opleiding
pt essentials

Effectief met 360PT

Wat er gebeurt in de gym is niet belangrijk, als het geen transfer heeft naar het echte leven waar de daadwerkelijke resultaten worden behaald 

In de gym zullen mensen die nooit bewegen toch bewegen. In de gym zullen mensen die claimen altijd te eten, niet eten. In de gym zullen mensen die altijd moe zijn ineens minder moe zijn. Die twee uurtjes per week in de gym zijn belangrijk, maar wat ga je doen in die andere 166 uur? Ons antwoord in de PT Essentials is 360PT. 

In de filosofie van 360 PT leren we je niet alleen trainen, maar ook helpen met betere voedselkeuzes buiten de gym, beter slapen, meer wilskracht, minder stress, gewoontes doorbreken. Echt effectief zijn!

pas op, want de knowledge bombs vliegen om je oren

In de PT Essentials is er een hoge informatiedichtheid en je rondt het af met heel veel kennis op het gebied van biomechanica, inspanningsyfysiologie, gezondheidsfysiologie, psychologie, effectief coachen, de meest recente inzichten op het gebied slapen en voeding 

360pt

Een videotoelichting (17 min) over de opleiding PT Essentials

Wat ga je leren?

 

De opleiding PT Essentials omvat een brede basis waar de diepgang niet schuwen. De stof wordt onderwezen in 2 modules en een integratiedag. De modules zijn respectievelijk Functioneel Trainen (FT) en Healthcoach (HC). Die twee modules worden uiteindelijk samengetrokken in een zogenaamde Integrale Praktijkdag PT (IPP).

Voor wie?

De opleiding PT essentials behelst alles wat de moderne personal trainer vandaag de dag nodig heeft om succesvol te zijn. In het vak van personal training kun je niet alleen maar trainen, maar zul je de client ook buiten de gym moeten kunnen helpen met zijn leefstijl. Alleen dan haal je optimaal resultaat. In deze opleiding krijgt je concrete tools om je training en leefstijl af te stemmen op elkaar en op de client, zodat je het maximale uit jullie overeenkomst haalt.

Inhoud

De opleiding PT Essentials bestaat uit de modules Functioneel Trainen, en Healthcoach. Er wordt gewerkt aan de volgende competenties:

 

 • Strength & Conditioning
  Het ontwikkelen van het atletisch vermogen van de cliënt om hem op basis van zijn bouw en huidige status naar het doel te brengen van magazijnwerk tot serieuze sportprestaties, Je leert biomechanische en inspanningsfysiologische analyse maken van de beoogde taak en de client, zodat je die op elkaar af kunt stemmen. Vervolgens leer je hoe je een juiste selectie maakt van oefeningen en in welke volgorde, terwijl je vervolgens per periode intensiteit, volume en interval afstemt op het trainingsdoel. Dit is waar gevorderde trainers meer worstelen en beginnende trainers alleen maar van kunnen dromen. Daarnaast leer je materiaalkennis en brengen we theorie en praktijk samen in onze unieke gym!
 • Lifestyle
  Van de moderne personal trainer wordt niet alleen verwacht dat hij het beste trainingsprogramma kan leveren, maar ook het resultaat kan optimaliseren buiten de gym. Helpen met beter slapen, voeding, stress, beweegarmoede, stoppen met roken, etc. zorgt ervoor dat je echt effectief kunt zijn. Daarom leer je gesprekstechnieken waar je ook echt wat aan hebt en kun je meerollen met de fluctuerende veranderingsbereidheid van de client.
 • Mindset
  Geen enkel trainings- of voedingsschema is voldoende als je het niet vol kunt houden. We besteden daarom uitgebreid aandacht aan hoe mensen veranderen, hoe men focus kan houden, hoe mensen groeien en vooral hoe ze kunnen volhouden.

Uitgebreide inhoudelijke informatie kun je lezen op de modulepagina’s van Functioneel Trainen, en Healthcoach. Je kunt modules eventueel ook los volgen.

Planning

Structuur

 • Maximaal 12 deelnemers
 • De opleiding bestaat uit 2 modules (Functioneel Trainen, en de Healthcoach) en een Integrale Praktijkdag PT.
 • Totaal van 11 contactdagen van netto 3 uur, verdeeld over 2 modules van 5 weken per module + een PT integratiedag
 • Een module wordt afgesloten met een theoretische online toets en klassikale toetsingsopdrachten
 • Tussen de contactdagen door zijn er diverse opdrachten waaronder leeswerk, video’s bekijken en oefenen
 • Elke lesdag wordt voorafgegaan door een uur herhaling van de vorige lesdag om alles scherp te krijgen
 • Op lesdag 5 van een module wordt er in principe geen nieuwe stof geïntroduceerd, maar herhalen we de hele module
 • Het is niet mogelijk om een gemiste dag in te halen, omdat er in onze kleine groepen geen ruimte meer is en omdat de lesdagen per docent iets anders in elkaar steken, maar aangezien er elke dag herhaling is van de vorige dag en de laatste herhaling van de hele module, blijkt men toch weinig te missen.

Planning

 • Jehebt  huiswerk bestaande uit leeswerk en oefenopdrachten
 • Online staat staat videomateriaal van oefeningen of documentaires die men dient te beoordelen
 • Houdt rekening met 5-7 uur huiswerk per week, naast de contactdag
 • Je ontvangt een ongeveer een week voor aanvang digitaal leesmateriaal en instructies

 

Veelvoorkomende vragen (VVV)

Veelvoorkomende vragen (VVV)

 • Waarom heb je geen vooropleiding nodig?
  Wij hebben door de jaren heen ons trainingssysteem in een flexibel en overzichtelijk systeem ondergebracht, waarmee elke personal trainer, beginnend of gevorderd, overzicht kan houden en effectief blijft. Al beginnende personal trainer kun je mogelijk nog niet alles direct onderbouwen, maar met het systeem kun je al vanaf dag 1 effectief trainen. Daarnaast oefenen we tijdens contactdagen. Na de opleiding, de vele video’s raadplegen om je voor elke sessie goed voor te bereiden. Onze ervaring is dat beginnende trainers net zo effectief kunnen zijn als gevorderde trainen en daarom is een vooropleiding niet nodig.
 • Waarom maakt stage geen onderdeel uit van de opleiding?
  Dit was ooit het geval, maar het is gebleken dat veel stagebegeleiders onze studenten niet afdoende bij kunnen staan. We kiezen daarom voor meer oefenen tijdens het  laatste blok. Praktijk onder toeziend oog van de docent.
 • Zijn jullie aangesloten bij de FitVak?
  Nee en dat is ook niet nodig. De FitVak is de branche-organisatie waar een derde van de fitnesscentra zijn aangesloten. Zij vaardigt examencriteria uit op MBO niveau en onze opleidingen zijn op HBO+ niveau. Verschillende CIOS en ROC Sport & Bewegen hebben afgezien van FitVak examens en hebben net als wij gekozen voor hogere standaarden.
 • Wat maakt jullie opleidingen anders?
  We weten wetenschap en praktijk naadloos weten te versmelten met stof die een hele hoge actualiteitswaarde heeft en bovendien doceren in de kleinste klassen in de branche waardoor we meer tijd hebben voor onze studenten

brace for impact

Real Work.
  Real Results.

Wat vinden oud-studenten?

testimonials

“Ik heb bij Chivo de opleiding PT Essentials gevolgd en kan deze aan iedere aspirant PT’er aanbevelen. Binnen deze wetenschappelijk onderbouwde opleiding wordt een solide fundament gelegd, waarin je leert hoe je mensen écht kunt helpen. Ook voor meer ervaren PT’ers die op zoek zijn naar meer diepgang in hun vak is de opleiding een aanrader!”

Debbie Peverelli

“Twee jaar geleden gestart met de Personal training opleiding. Voor mij is dit de beste opleiding van Nederland! Alles is wetenschappelijk onderbouwd en perfect toe te passen in de praktijk. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd!”

Justin Schoonderwoerd

“De beste en meest waardevolle opleiding die ik ooit heb gevolgd! Het heeft mijn leven compleet veranderd in zeer positieve zin”

Bas Verpoorten

waar wacht je nog op?