Chivo opleidingen gaat verhuizen

door | aug 25, 2020 | Opleidingnieuws

De eerste helft van 2020 is roerig geweest en dat zal nog wel even zo blijven, omdat de corona-alertheid hoog blijft en omdat we gaan verhuizen. Het betekent dat september voor ons in het teken van het verhuizen staat en het verder coronaproof maken van onze lesfaciliteiten.

 

 

Een nieuwe locatie

We wisten al dat we in 2021 op een nieuwe locatie zouden zitten, maar het liep allemaal iets vlotter dan verwacht en het betekent dat we al eind september volledig zullen opereren vanaf onze nieuwe locatie in Driebergen-Rijsenburg. In het nieuwe pand gaan we meteen ook het corona-proofen verder doorvoeren. Bij elkaar betekent dat bestaande en nieuwe studenten welkom zullen zijn in onze nieuwe optrek en dat er een aantal kleine aanpassingen zijn in onze lessen. De details kun je per onderwerp vinden in de uitklapvensters.
 
Nieuwe locatie

De nieuwe locatie is te vinden op het adres Hoofdstraat 69 te Driebergen-Rijsenburg. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een busstation op 3 minuten en een treinstation op 15 minuten wandelen van het pand. Het station Driebergen-Zeist heeft een directe verbinding naar Den Haag, Arnhem en Amsterdam. Het pand ligt centraal in het land en 2 minuten van de afslag van de snelweg. Je kunt je auto parkeren op het terrein. Daar zijn ook 3 laadpalen aanwezig voor elektrische auto’s. Het pand voldoet aan alle moderne eisen en heeft als extra een tuin. Naast de gym binnen, hebben we ook trainingsfaciliteiten buiten voor de personal trainers.

Corona en circulatie

Het pand heeft een moderne actieve luchtafvoerinstallatie en zal zorgdragen voor continu schone lucht zonder dat er ongewenste stoffen in het gebouw worden verspreid. Mogelijk dat we nog additionele maatregelen treffen, indien we dat noodzakelijk achten. 

Lessen op locatie

Alle lessen vanaf 20 september zullen op de nieuwe locatie in Driebergen-Rijsenburg plaatsvinden en niet meer in het oude pand in Utrecht. Alle opleidingen die vanwege corona op afstand werden gegeven gaan dus weer terug op locatie. Als je echter verkoudsheidsverschijnselen bemerkt, koorts hebt of in quarantaine gaat, dan kun je de lessen op afstand volgen.

5 contactmomenten per module

Onze modules hebben altijd 5 contactmomenten met een frequentie om de week, maar vanwege de lockdown gingen we naar 10 kortere contactmomenten elke week. Vanaf september keren we weer terug naar 5 contactmomenten om de week. Alle modules zullen voorbereid kunnen worden door middel van de on-demand presentaties die inmiddels flink uitgebreid zijn.

Met die on-demand presentaties kunnen we de contacturen per lesdag terugbrengen naar 3 uur. Wij hebben vanaf maart, maar vooral tijdens de summerschool met 5 contactmomenten, kunnen ervaren dat het voldoende is. De on-demand presentaties en de rest van het lesmateriaal zijn 2 weken voorafgaand de aanvang van de module toegankelijk.

Met het terugbrengen van de contacttijd en de toevoeging van veel on-demand presentaties verwachten we dat we een goede balans hebben gevonden tussen de voordelen van het groepscontact en de veiligheid. Lesblokken van 3 uur tijdens de summerschool zijn studenten en docenten goed bevallen. We konden meer doen in minder tijd en we zullen het waarschijnlijk permanent doorvoeren. 

Lestijden

Zoals gemeld gaan we naar 3 uur contacttijd per les. Op vrijdagen en zaterdagen zullen de lestijden op locatie dus zijn van 10:00u tot 13:00u. Op woensdagen en donderdagen, zullen ze van 14:00u tot 17:00u zijn.

Afstandsonderwijs

Het is mogelijk dat we naast de lessen op locatie, ook afstandsonderwijs zullen programmeren. Die zullen net als de lessen op locatie voorbereid worden via de on-demand presentaties, maar de klassikale lessen zullen op afstand plaatsvinden via Zoom. De keuze voor Zoom is omdat het simpelweg de beste klassikale beleving biedt en eventuele veiligheidszorgen zijn inmiddels ruimschoots geadresseerd. Het aanbod van afstandsonderwijs staat geheel los van het huidige aanbod op locatie en je zult dus daarvoor expliciet ingeschreven moeten staan.

Coronaproof

Wij hebben in ons nieuwe pand een moderne luchtafvoerinstallatie en zullen waar nodig nog extra maatregelen treffen. Het resultaat zal echter vooral afhankelijk zijn van ons gedrag. Volg daarom de instructies nauwkeurig op. In de branche zijn namelijk een aantal collegae ziek geworden en herstellen langzaam, ondanks dat ze fit en gezond waren. Niemand wil ziek worden, dus laten we op elkaar passen.

Inschrijven nieuwsbrief #35

Schrijf je in voor één of beide nieuwsbrieven

Ontvang periodiek onze meest recente nieuwsberichten over vitaliteit en/of leefstijl. Als het geen waarde (meer) toevoegt dan kun onderaan de nieuwsbrief met een paar klikken uitschrijven.


Conclusie

Dankzij de flexibiliteit en trouw van onze studenten en ons team, zijn we in staat geweest om door deze moeilijke tijd heen te komen en hebben we zelfs onze plannen om te verhuizen voort kunnen zetten. Wij geloven in groepscontact en klassikale lessen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen hopen we daarmee de komende jaren een warme ontmoetingsplaats te worden voor vitaliteitsprofessionals en personal trainers.

Meer lezen uit deze categorie 'Voeding':

Bestaat voedselverslaving?

Bestaat voedselverslaving?

In een recente wetenschappelijke publicatie komt men tot de conclusie dat er weinig tot geen bewijs is voor de gehypte voedselverslaving (Hebebranda J 2014). Het veronderstelde fenomeen is daarnaast slecht begrepen, aangezien men geen onderscheid maakt tussen de...

Hebben dikke mensen meer cravings?

Hebben dikke mensen meer cravings?

Als verlangen verandert in hunkeren naar voedsel dan wordt het een craving genoemd. Die cravings lijken vooral sterk te zijn gecorreleerd met hyperpalatibele (smakelijk) en hypercalorische voedingsmiddelen. Dik en dun kennen het verschijnsel van cravings, maar is er...

Wat voegt de leefstijlarts toe?

Wat voegt de leefstijlarts toe?

De belangstelling voor leefstijlgeneeskunde bij (huis)artsen neemt toe en dat lijkt terecht te zijn, aangezien veel van de gezondheidsproblemen ontstaan door de wijze waarop we leven. Nu hebben we al leefstijlcoaches en diëtisten. Wat voegt de leefstijlarts toe?    ...

Dit onderwerp komt aan bod in de volgende opleidingen:

Recente artikelen (kennisbank) uit overige categorieën:

Summerschool 2024: Groeien doe je in de zomer!

Summerschool 2024: Groeien doe je in de zomer!

  Het hele jaar is het druk met een volle werkweek en een hectisch thuisleven. Toch moet je soms bijtanken en dat kan in de zomervakantie, waar je lekker je rust pakt. Meestal begint het na een paar weken alweer te kriebelen en dan kun je de zaken afhandelen,...

Problemen met en oplossingen voor ACT

Problemen met en oplossingen voor ACT

Dit artikel is integraal overgenomen uit onze nieuwsbrief VisieVitaal (v202301010)Met Acceptance Commitment Therapy (ACT) weet je feitelijk niet wat het doet, je weet niet waarom je het doet, en ook niet of je rapportages kloppen. Er zijn mensen voor minder ontslagen,...

Bestaanszekerheid is onvoldoende

Bestaanszekerheid is onvoldoende

Dit artikel is integraal overgenomen uit onze nieuwsbrief VisieVitaal (v20230919)Het thema bestaanszekerheid lijkt nu het speerpunt te zijn waarmee alle politieke partijen kiezers naar hun winkel willen trekken. Op verzoek van diverse partijen hebben wij eens...

Redactionele noot

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, worden opgeslagen of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

We vernemen graag feedback over onze artikelen, omdat we verantwoording afleggen voor claims belangrijk vinden. Dit artikel is een korte post over actualiteit, een uitgelicht onderzoek of een curiositeit. Het is geen uitputtende verhandeling over het onderwerp, maar het is bedoeld om een punt te maken door het in de context te plaatsen. 

Wil je kennis uitwisselen over vitaliteit, fitness en leefstijl met andere (aspirant)professionals, bezoek dan onze connect community. Reageren op het artikel kan ook op de community, maar dan in de café's waar je lid van kunt worden.

Geraadpleegde bron(nen)

  • Chivo opleidingen