Summerschool 2024: Groeien doe je in de zomer!

door | mrt 15, 2024 | Opleidingnieuws

Het hele jaar is het druk met een volle werkweek en een hectisch thuisleven. Toch moet je soms bijtanken en dat kan in de zomervakantie, waar je lekker je rust pakt. Meestal begint het na een paar weken alweer te kriebelen en dan kun je de zaken afhandelen, waar je normaal niet aan toekomt. Dat geldt ook voor opleidingen, die ontzettend leuk zijn, maar die niet de volle aandacht krijgen die ze verdienen. Gun jezelf dan (bij)scholing op het allerhoogste niveau met de Chivo summerschool!
Met de stof naar bed, erover dromen en er weer mee opstaan

Wat is Summerschool?
Deze zomer biedt Chivo maar liefst zes modules die je als Summerschool kunt doorlopen. Welke dat zijn, kun je verderop lezen. Een module bestaat uit 5 contactdagen achtereen (van maandag tot vrijdag) en dat kan alleen als je je van te voren hebt voorbereid via de online presentaties en het leeswerk. Dat materiaal is ongeveer een maand voor de startdatum beschikbaar. Het is raadzaam om de dag ervoor nog even de presentaties te bekijken en je aantekeningen op te halen, zodat we tijdens het klassikale contactmoment vooral kunnen concentreren op vragen en oefeningen. Het wordt intensief en je bent dan helemaal ondergedompeld. Je gaat dus met de stof naar bed, je zult erover dromen en er weer mee opstaan. Gelukkig heb krijg je concrete handvatten mee en een systeem dat elke dag wordt uitgebreid. Aan het einde van de module kun je echt iets. De koppeling met de theorie is meestal wat lastiger, maar die kun je achteraf nog allemaal nakijken. Je kunt daarna ook nog vragen stellen.

 Klassikaal zodat je door kunt vragen op de vragen en ervaringen van anderen 

Klassen op afstand of in lokaal
Op de module Emotieregulatie en Functioneel Trainen na, die je op locatie dient te volgen, zijn alle overige modules ook op afstand te volgen. Onze kleine groepen zorgen ervoor dat je dan ook echt de ruimte krijgt om vragen te stellen. Je kunt kiezen voor een variant waarbij je in een lokaal les krijgt op onze locatie in Driebergen-Rijsenburg of op afstand met Zoom. Zorg dan dat je beschikt over een werkende camera en microfoon. Wij verwachten dat de camera ook aan staat. Je zit ook op de ‘achterste’ rij in de klas. Wij geven ‘blended’ lessen, waarbij mensen op locatie en op afstand bij elkaar zitten. Die klassen vinden in de ochtend plaats van 10:00 tot 13:15 uur of van 14:00-17:15 uur, afhankelijk van de gekozen module.

Voor gemotiveerde leken tot en met gehaaide professionals
Voor wie
Onze modules en opleidingen zijn zo ingericht dat relevante theorie en praktijk hand in hand gaan. De theorie krijg je via online presentaties en een syllabus die je van te voren leest en leert. De contacturen houden we zoveel mogelijk vrij voor vragen, oefenen en het daadwerkelijk toepassen van de stof. Het is daarom voor beginners goed te volgen en uitdagend voor gevorderden. Het is voor beide groepen hard werken, maar we geven deze summerschools al jaren en het is voor iedereen haalbaar gebleken. De modules en opleidingen worden gevolgd door gemotiveerde leken en door gehaaide professionals die hun kennis willen updaten of willen uitbreiden. Het komt ook regelmatig voor dat oud-studenten via de summerschool weer in één keer up-to-date willen zijn. Je kunt ook na de module / opleidingen vragen stellen via de online-klassengroepen.

Vroegboekkorting t/m 22 mei 2024

Wat is een modules 

Een module is een op zichzelf staand onderdeel waarin een onderwerp wordt behandeld zoals Veranderkunde of Emotieregulatie. Een module maakt weliswaar onderdeel uit van een opleiding, maar kan los worden gevolgd zonder dat je ooit de andere modules doet. Na het afsluiten van de module heb je een nog steeds een compleet systeem geleerd waarmee je mensen verantwoord kunt begeleiden met dat specifieke onderwerp. Klik op het plaatje / titel van de module voor meer informatie. 

Modules vitaliteitskundige

De vitaliteitskundige is een unieke opleiding waarin rechtsfilosofie via psychologie, neurofysiologie geintegreerd is met immunologie. Je wordt dan een expert op het gebied van motivatie, energie en veerkracht. Het uitgangspunt is niet gezondheid, maar waardigheid. Het aantasten of juist het bevorderen van waardigheid heeft een enorme invloed op motivatie, zo is gebleken. Drie van de modules kunnen tijdens de summerschool worden gevolgd en geven je een compleet raamwerk met een kop en een staart dat je meteen in kunt zetten. Ook als je slechts één module volgt. 

Module Veranderkunde - Effectief doelen bereiken met Chivo

Veranderkunde

 • Van ma 22 t/m 26 juli 2024
 • Op locatie en op afstand te volgen
Module emotieregulatie, onderdeel van de opleiding Vitaliteitskundige

Emotieregulatie

 • Van ma 5 augustus t/m vr 9 augustus 2024
 • Uitsluitend op locatie
Product module Toegepaste Ethiek onderdeel van de opleiding Vitaliteitskundige

Toegepaste Ethiek

 • Van ma 29 juli t/m 2 augustus 2024
 • Op locatie en op afstand te volgen

De leefstijlmodules

Wij hebben vitaliteit en leefstijl van elkaar gescheiden, maar onze 18 jaar expertise in leefstijl zetten we nog steeds dagelijks in. Het betekent dat de module Healthcoach continu geactualiseerd wordt naar aanleiding van wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring. De healthcoach is veruit de meest compacte en meest complete leefstijlinterventie module. Het is geschikt voor beginnende én gevorderde leefstijlcoaches waar we vooral gericht zijn op volhouden.

Module Healthcoach van Chivo

Healthcoach

 • Van ma 29 juli t/m 2 augustus 2024
 • Op locatie en op afstand te volgen

De personal trainer modules / opleiding

De PT essentials opleiding, bedoeld voor personal trainers, bestaat uit twee modules, namelijk Healthcoach en Functioneel Trainen. Het wordt afgesloten met een losse integratiedag, waarin men casuistiek krijgt waarin fysieke training én leefstijl van belang zijn. De modules kunnen los gevolgd worden of men kan tijdens de zomer zelfs kiezen voor de gehele opleiding PT essentials. 

Module Healthcoach van Chivo

Healthcoach

 • Van ma 29 juli t/m 2 augustus 2024
 • Op locatie en op afstand te volgen
Product module Functioneel Trainen Fitness

Functioneel Trainen

 • Van ma 22 t/m 26 juli 2024
 • Uitsluitend op locatie te volgen
Product opleiding PT Essentials personal trainer

PT Essentials

 • Verdeeld over 3 weken
  1. 22 t/m 26 juli 2024
  2. 29 juli t/m 2 aug 2024
  3. 5 aug 2024
 • Week 2 en 3 uitsluitend op locatie

Redactionele noot

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, worden opgeslagen of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

 

Geraadpleegde bron(nen)

 • Chivo opleidingen