Beslagen ten ijs voor 2021? Chivo winterschool!

door | nov 7, 2020 | Opleidingnieuws |

Ook dit jaar hebben we een winterschool waarin je 5 dagen achter elkaar kunt onderdompelen in een onderwerp. Je wordt er mee wakker, je gaat ermee naar bed en je droomt erover. Na die vijf dagen hebben je up to date informatie, nieuwe vaardigheden en een flexibel raamwerk waar je oude- en nieuwe kennis kunt verenigen op het gebied van vitaliteit en leefstijl. Kenmerkend voor onze stof is dat wij die onmogelijke spagaat maken tussen wetenschap en praktijk, zodat je na een week ook écht iets kunt en het geleerde ook daadwerkelijk kunt onderbouwen. 

De winterschools vinden plaats van zondag 27 december tot en met donderdag 31 december 2020. Ze zijn klassikaal op afstand via Zoom. Je kunt dus een hoop interactie verwachten en we gaan er vanuit dat je camera ook daarom aanstaat. De lesdagen zijn van 10:00-13:00 uur. De focus ligt iets meer op praktijk, omdat je tussen de lesdagen niet meer kunt oefenen. Je dient het wel voor te bereiden met onze on-demand videopresentaties en leesmateriaal. Ook ben je na een lesdag bezig met het uitwerken van de stof voor de volgende dag. Er zijn vier modules geprogrammeerd en deze hebben we al talloze malen op afstand gegeven. Het betreft de volgende modules:

Opleiding Functioneel Coachen - Mind over body

Functioneel Coachen

Leer hoe je helpt om iemand om meer grip op diens leven te krijgen en persoonlijk te groeien. Een greep uit de onderwerpen:

 • Coach gesprekstechnieken
 • Motiveren
 • Vaardigheden aanleren om vol te houden
 • Stressmanagement
 • Authentieke zelf ontdekken en versterken
 • Lifecoachen

Voor de module is geen voorkennis nodig, maar zal op HBO-niveau plaatsvinden. Voorbereiding bestaat uit leeswerk en het bekijken van on-demand videopresentaties. Meer informatie tref je op de pagina ‘Functioneel Coachen‘.

blank

Toegepaste Ethiek

Leer hoe je mensen helpt met levensvraagstukken zodat ze meer compassievol kunnen leven. Een greep uit de onderwerpen:

 • Counseling gesprekstechnieken
 • De wereld bekeken vanuit een waarden perspectief
 • Het ijken van het morele kompas
 • Leven met de donkere kant van de persoonlijkheid
 • Compassievol leven
 • Conflictresolutie

Voor de module is geen voorkennis nodig, maar zal op HBO-niveau plaatsvinden. Voorbereiding bestaat uit leeswerk en het bekijken van on-demand videopresentaties. Meer informatie tref je op de pagina ‘Toegepaste Ethiek‘.

Opleiding Healthcoach

Healthcoach

Leer hoe je helpt om iemand om gezonder te worden en het nieuwe gedrag vol te houden. Een greep uit de onderwerpen:

 • Coach-gesprekstechnieken
 • Motiveren tot veranderen en volhouden
 • Vaardigheden aanleren om vol te houden
 • Toegepaste fysiologie (leefstijl)
 • Toegepaste psychologie (leefstijl)
 • Helpen bij gezondheidsvraagstukken zoals overgewicht, beweegarmoede, voedselkeuzes, beter slapen, ontspannen en coronaproofing

Voor de module is geen voorkennis nodig, maar zal op HBO-niveau plaatsvinden. Voorbereiding bestaat uit leeswerk en het bekijken van on-demand videopresentaties. Meer informatie vind je op de pagina ‘Healthcoach‘. 

blank

Strategisch vitaliteitsmanagement

Leer hoe je leidinggevenden kunt helpen met het bouwen van een vitaal en effectief team. Een greep uit de onderwerpen:

 • Wie ben jij als leidinggevende en waar sta je voor?
 • Inleven in je team met gepaste gesprekstechnieken
 • Hoe betrek je je team in beslissingsprocessen?
 • Hoe wil je met elkaar omgaan en hoe verander je dat?
 • Hoe kun je jezelf en je team blijven ontwikkelen?

Voor de module is vereist dat je het vitaliteitsfundament succesvol hebt afgerond. Voorbereiding bestaat uit leeswerk en het bekijken van on-demand videopresentaties. Meer informatie vind je op de pagina ‘Strategisch vitaliteitsmanagement‘. 

Mocht je interesse hebben, dan kun je voor details naar de pagina’s Functioneel Coachen, Toegepaste Ethiek, Healthcoach of Strategisch vitaliteitsmanagement. Mocht je het nieuwe jaar willen starten met nieuwe kennis en nieuwe tools in je rugzak, dan zien we je graag tijdens de winterschool!

Meer lezen uit deze categorie 'Vitaliteit':

Beter, beter, beter met meditatie?

Beter, beter, beter met meditatie?

Oost en west lijken verenigd in het enthousiasme over meditatie. De consument, de media en de wetenschap zijn unaniem over het heilzame effect van een paar minuten mediteren per dag. Niet zweverig, wetenschappelijk bewezen effectief, geen wondermiddel, maar toch...

Positieve psychologie deel 8: Eerst gelukkig dan pas succesvol?

Positieve psychologie deel 8: Eerst gelukkig dan pas succesvol?

Zijn gelukkige mensen succesvol of worden mensen gelukkig van succes? Een overzichtsartikel (Walsh LC 2018) onder leiding van hoogleraar geluksonderzoeker Sonja Luybomirksy pleit voor het eerste. Luybomirksy is een autoriteit binnen de positieve psychologie en haar...

De ziekte burnout erkend

De ziekte burnout erkend

De moderne wereld en de millennialgeneratie in het bijzonder wordt geplaagd door een ziekte die burnout genoemd wordt. De schatting is dat 14 procent van de werkende bevolking hier last van heeft, maar toch was er geen erkenning. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft...

Dit onderwerp komt aan bod in de volgende opleidingen:

Recente artikelen (kennisbank) uit overige categorieën:

Hoe effectief is vitamine D tegen COVID-19

Hoe effectief is vitamine D tegen COVID-19

De coronapandemie heeft geleid tot diverse ongegronde of sterk overdreven claims van potentiële interventies ter preventie of behandeling van COVID-19. Een van die controversiële middelen betreft vitamine D. Het heeft deels te maken met het gegeven dat lage vitamine...

Sterkte (ondernemend) Nederland! Wat welgemeende lockdowntips!

Sterkte (ondernemend) Nederland! Wat welgemeende lockdowntips!

 Het is verdrietig dat het opnieuw zover heeft moeten komen, maar een lockdown is noodzakelijk. Het zal voor sommigen lastiger worden dan voor anderen, véél lastiger zelfs, zowel financieel als sociaal. Het zal ook gepaard gaan met allerlei emoties, waaronder boosheid...

Wat weten we over lange COVID?

Wat weten we over lange COVID?

Besmet worden door het SARS-CoV-2 virus heeft verschillende uitwerkingen op verschillende mensen. Zo'n 40 procent is asymptomatisch en dan heb je oplopend van milde, middelmatige, ernstige klachten tot zeer ernstige klachten. Die laatste twee hebben tot nu toe de...

Redactionele noot

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, worden opgeslagen of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

We vernemen graag feedback over onze artikelen, omdat we verantwoording afleggen voor claims belangrijk vinden. Een clip is een korte post over actualiteit, een uitgelicht onderzoek of een curiositeit. Het is geen uitputtende verhandeling over het onderwerp, maar is bedoeld om een punt te maken door het in de context te plaatsen. We vernemen graag feedback over onze artikelen, omdat we verantwoording afleggen voor claims belangrijk vinden.

Wil je kennis uitwisselen over vitaliteit, fitness en leefstijl met andere (aspirant)professionals, bezoek dan het community platform van Chivo. Reageren op het artikel kan ook op de community, direct onder de desbetreffende verkorte post.

 

Geraadpleegde bron(nen)