• Profielfoto van Redactie Chivo

  Redactie Chivo

  2 weken geleden

  Met de komst van kunstmatige intelligentie, veelal afgekort tot AI, zie je dat men steeds vaker nieuwe toepassingen vindt. Onderzoekers waren benieuwd naar het resultaat als je AI gebruikt om sollicitatiebrieven te schrijven:

  https://www.nber.org/papers/w30886

  In een groep met bijna 500.000 werkzoekenden verdeelden ze de groep tussen AI geassisteerde en traditionele schrijvers. Men volgde de resultaten en kwamen tot een schokkende conclusie.

  1. AI groep kreeg 7,8% meer aanbiedingen
  2. AI groep had een 8% hogere kans om de baan ook te krijgen
  3. AI groep had 8,4% meer salaris

  Aan het einde van het contract werd er ook nog gekeken naar evaluaties, maar daar bleken geen verschillen tussen te zitten. Je zou namelijk kunnen bedenken dat mensen ‘door de mand’ vallen, maar er zitten dus geen nadelen aan dit soort zaken.

  Hier is overigens geen ChatGTP ingezet, maar ‘intelligente’ taalcontroles zoals het Engelstalige ‘Grammarly’. Deze kijken naar hele zinsconstructies en doen suggesties om te beter zinnen te maken.

  Het komt erop neer dat er gekeken wordt naar de kwaliteit van je brief en vooral hoe slecht deze is. Hoe meer spel en grammaticale fouten, hoe groter de kans dat je afgewezen wordt.

  Het tijdperk van AI geassisteerd werken is al verder dan men in dit experiment heeft getest, maar de potentie is duidelijk. Succes behalen betekent dat je het mantra ‘Me, myself and AI’ omarmt. Het behalen van resultaten is een onderwerp in onze specialisatie Leiderschap van de Vitaliteitskundige.

  Meer info:

  Specialisatie Leiderschap:

  Opleiding Leiderschap voor vitaliteitskundigen

  Opleiding Vitaliteitskundige

  Opleiding Vitaliteitskundige

  #AI #leiderschap #prestatie #arbeid

  2 Shares