U bent hier

In het werkveld: Bilal Durmaz, personal trainer

In deze artikelenserie laten we een aantal professionals aan het woord, die hun vak hebben gemaakt van vitaliteit. Dat is een breed begrip en daarom willen weten wat ze doen en met wie ze het doen! In deze aflevering: Bilal Durmaz, personal trainer.

 


 
Bilal Durmaz, in zijn gym

1.Wat doet een personal trainer volgens jou?
Een personal trainer is meer dan alleen een fitness instructeur die de toestellen in de gym 1 op 1 kan uitleggen. Ook op het gebied van coaching, voeding en leefstijlinterventies speelt hij een grote rol. Hij kan daarom helpen om ook in het dagelijks leven, meer te bewegen en een gezonder voedingspatroon aan te leren.


2. Wat is belangrijk voor je in het leven?
Samen met mijn gezin sta ik positief in het leven, dit levert mij veel energie op, wat ik weer kan delen met familie vrienden en mijn cliënten. Negativiteit kost energie en zuigt je leeg,  mijn motto is dan ook:  life is 10% what happens to you and 90% how you deal with it!!!


3. Met wat voor soort doelen komen de mensen?
Mijn cliënten zijn erg verschillend, ik heb dan ook een brede doelgroep, de doelstellingen lopen erg uiteen, van afvallen, fitter worden, een beter zelfbeeld krijgen(meer zelfvertrouwen), sportieve doelstellingen (marathon, bodybuilding e.d.), een gezondere levensstijl krijgen, minder stress, shaping en revalidatie.


4. Wat hebben ze volgens jou echt nodig?
De meeste cliënten hebben baat bij sturing en motivatie. Ze weten vaak wel wat ze willen, maar zijn de weg ernaar toe kwijt of weten gewoonweg niet hoe. De personal trainer moet dan ook vaak coachen. Bij de een intensief en bij de ander gecombineerd met het trainen. Goed luisteren is dan ook erg belangrijk.


5. Wat voor soort mensen komen bij je??
Van ondernemers tot huisvrouwen, van sporters tot bankzitters, van gemotiveerd tot ongemotiveerde mensen (de kunst is om ze zo te trainen dat ze zelf met de oplossing komen). Er trainen senioren en ook krijg ik steeds meer pubers(jeugd) met een verkeerde levensstijl, die gestuurd worden door de ouders. De een kan het dan ook gemakkelijk betalen en de ander heeft het minder breed, maar heeft het er voor over.


6. Wat voor achtergrond heb je?
Ik heb het CIOS gedaan en ben daarna 5 jaar militair geweest. Ik heb een aantal jaren in de jeugdhulpverlening gezeten en heb rond mijn 25ste mijn diploma fitnesstrainer A gehaald bij AFN-opleiding. Toen ik in 2004 eindelijk de stap heb gezet om mijn eigen sportschool te beginnen, heb ik ook mijn diploma voor personal trainer bij AFN-opleiding gehaald. En nu doe ik de Medical Trainer Pro van Chivo. Ik heb 7 jaar een eigen sportschool gehad en sinds augustus 2011 heb ik het concept verandert tot een personal training studio met 1 op 1 en small group training en dat gaat heel goed!

Mijn sportieve interesses hebben geleid tot tien jaar vechtsport met onder andere: taekwondo, judo en kickboksen en daarna ben ik gestart met krachttraining als ondersteuning voor de vechtsport. De voorkeur voor krachttraining werd groter en is uitgelopen tot bodybuilding op wedstrijd niveau, met als best behaalde resultaat 6e plaats op het NK van de NBBF. Nadat ik in 2004 ben gestart met mijn eigen gym, heb ik in de survival wereld mijn nieuwe uitdaging gevonden, dat qua tijd beter te combineren is. In de survival sport doe ik mee aan wedstrijden variërend van 4- tot 40 uur.

 

Bilal Durmaz kan elke dag 'survivalen' in zijn eigen (speel)tuin.

 

7.Heb je een specialisatie?
Als personal trainer ben ik een echte allrounder, ik vind het belangrijk dat ik elke cliënt train en of coach op de manier, die het beste aansluit bij haar of zijn leven(stijl).  Ik werk veel samen met specialisten in mijn omgeving, fysiotherapeut, ceasartherapeut, arts, diëtiste. Door samen te werken bundel je de krachten.


8. Hoe vinden klanten jou?
Mijn eerste cliënten kwamen voort uit mijn eigen sportschool, en van daar uit heb ik altijd nieuwe cliënten gekregen door mond tot mond reclame, in 2011 bij de start van onze personal training studio is de website ook hier op aan gepast en ben altijd goed te vinden via het internet. Toch blijft voor mij de mond tot mond reclame de beste die er is. Moet ook zeggen dat het programma van RTL 4“Obese” mij veel bekendheid heeft gegeven en dan speelt het internet toch ook een belangrijke rol.

 

Bilal Durmaz gaat ervoor met Natascha in de RTL hit 'Obese'... (bekijk uitzending op RTL)

 

9. Wat wil je dat 2012 voor jou gaat betekenen?
In 2012 hoop ik mijn kennis nog verder te kunnen uitbreiden en wil ik onze personal training studio laten groeien met meerdere personal trainers, die dezelfde visie voor ogen hebben als ik. Ook vind ik het belangrijk, dat ik een groot deel van mijn tijd met mijn gezin doorbreng.


10. Hoe kunnen mensen jou leren kennen?
Via mijn website www.gymtob.nl  kunnen mensen zich gratis inschrijven (ook aanmelden) voor een oriënterend gesprek. Ik vind het belangrijk om eerst met de mensen te praten alvorens een plan op te stellen, zo krijg ik wat meer (achtergrond) informatie over de persoon met wie ik ga werken. Op mijn website vindt je ook  informatie en foto’s van mij, want het is “Personal met hoofdletter P” naar beide kanten!!!

 

Voetnoten Details
Opmerkingen
  • Na de publicatie van dit artikel is bekend geworden dat Bilal Durmaz ook zal verschijnen in het tweede seizoen Obese dat in 2013 zal worden uitgezonden.
  • Dit is een artikel uit de serie 'In 't werkveld'

Meer informatie over Bilal Durmaz: www.gymtob.nl

Belangen Geen conflicterende belangen
Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, worden opgeslagen of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.
Bronnen Interview met Bilal Durmaz

 

Site categorie: 
glqxz9283 sfy39587p10 mnesdcuix7